Filter

close
0
Onbeperkt
Spaanse-aak

Een Spaanse aak of veldesdoorn kopen

De Spaanse aak, ook wel veldesdoorn genoemd, is een zeer mooie plant met identieke vorm van bladeren. Deze soort is uitermate geschikt voor het vormen van een natuurlijke afscheiding van bijvoorbeeld uw tuin. De veldesdoorn kenmerkt zich door de vorm van de bladeren. De Spaanse aak is een erg bijzondere plant om te gebruiken als tuinafscheiding en staat vaak erg mooi. Bij Hagen-Planten kunt u een veldesdoorn kopen.
 


Weergave:
 


Bezig met laden...

De etymologie van de veldesdoorn en Acer Campestre

Hoewel de officiële naam de Spaanse aak is, wordt deze haag of boom ook wel de veldesdoorn genoemd. Dat is afgeleid van de Latijnse naam. Acer betekent namelijk scherp, of bijtened van smaak. Campestre betekent op de vlakte of op het veld groeiend. Veldesdoorn is hiervan een vrij letterlijke vertaling en verwijst naar het feit dat de bomen vaak in heggen en houtwallen worden gebruikt.

De voordelen Spaanse aak haag of veldesdoorn

De Spaanse aak is een prachtige heg voor in de tuin. De haag heeft prachtig gevormde bladeren en een schitterende kleur, waardoor deze in vrijwel iedere tuin staat. De soort ziet u de laatste jaren steeds vaker als haag in Nederland en dat is niet zo gek, want de haag leent zich er erg goed voor. In de herfst krijgt de haag prachtige herfstkleuren, waardoor het echt genieten is. In de winter raakt de haag het blad kwijt. Bent u dus op zoek naar meer privacy, dan kunt u beter voor een bladhoudende haag kiezen.

Bij Hagen-Planten een Spaanse aak (veldesdoorn) kopen

Wilt u graag een veldesdoorn kopen voor in uw tuin? Dan kunt u zeker terecht bij Hagen-Planten. Bij ons vindt u Acer Campestre recht vanuit de volle grond, met blote wortel en van hoge kwaliteit. Zo weet u zeker dat uw tuin er prachtig uit komt te zien. Bent u benieuwd naar onze planten, maar heeft u nog vragen? Dan kunt u zeker even contact met ons opnemen!