Filter

close
0
Onbeperkt

Fagus sylvatica

De groene beukenhaag wordt vaak gebruikt als afscheiding in tuinen en erven. De opvallende speelse uitstraling met bladeren die ook ‘s winters blijven hangen, maakt de groene beukenhaag een aanwezigheid in veel Nederlandse tuinen. De groene beukenhaag vinden we al jaren aan de top van de lijst meest populaire haagplanten. Nederlanders zien de groene beuk graag in hun tuinen, het is dan ook een haagplant die veel te bieden heeft. Het is een bladhoudende beukenhaag die zich makkelijk aanpast aan het Nederlandse klimaat en goed gedijt op onze gronden.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Fagus sylvatica

De fagus sylvatica

De latijnse naam van de groene beukenhaag is fagus sylvatica. Men verwijst wel eens naar de groene beukenhaag als de gewone beuk of gewone beukenhaag. De groene beuk kenmerkt zich door degelijkheid op een positieve manier. Deze soort is robuust en wintervast. De beukenhaag bladhoudend, wat betekent dat de plant het gehele jaar rond bedekt is met blad dat van kleur verandert in verschillende seizoenen. In het voorjaar straalt de groene beuk je tegemoet met z’n frisse groene bladeren, tijdens het najaar verdorren de bladeren naar een rustieke roodbruine kleur zonder uit te vallen. Dit kleurenpalet biedt tal van mogelijkheden, inclusief het combineren van de beukenhaag groen en rood. De rode variant van de fagus sylvatica, de beukenhaag, is tevens in de webwinkel te vinden. Deze variatie heeft gedurende alle seizoenen een opvallend dieprode kleur terwijl alle andere uiterlijke kenmerken gelijk zijn aan de groene beuk. Samen vormen ze een betoverend geheel, maar ook een haag van één van beide soorten is een optie waar vaak voor wordt gekozen.

Een groene beukenhaag voor een frisse uitstraling

Een groot voordeel van de groene beukenhaag is dat deze in elk seizoen past. In het voorjaar en de zomer bloeit de groene beukenhaag volop en kenmerkt zich door de speels geplaatste bladeren waardoor het geheel niet te strak wordt. In de winter vallen de bladeren niet uit, maar verkleuren ze naar een mooie herfsttint. Zo waarborgt de groene beukenhaag ook in het najaar de privacy in uw tuin. Een prettige keuze voor elk type tuin!

De groene beukenhaag als natuurlijke afscheiding van uw tuin

Een beukenhaag groen is een sterke plant die over het algemeen in elk type tuin z’n plek kan vinden. De herkenbare bladeren zijn een toevoeging aan de uitstraling van de tuin en dienen daarnaast als huisvesting voor veel soorten vogels en insecten. Een groene beukenhaag als omheining in plaats van een houten of betonnen schutting is daarom dé natuurlijke oplossing om een tuin of erf af te scheiden. Het bladerdek zorgt voor privacy en heeft een positieve invloed op de natuur in en rondom de tuin. De beukenhaag groen en rood zijn bovendien gemakkelijk in onderhoud. Met twee snoeibeurten per jaar is de groene beukenhaag al in goede conditie. De natuurlijke cyclus van de groene beukenhaag maakt dat deze haag continu een aangenaam uiterlijk heeft en aansluit bij de stijl van de tuin. Dat de beukenhaag bladhoudend is, is slechts één van de positieve eigenschappen van deze bestseller.

De fagus sylvatica in klein en groot

De keuze tussen de rode of groene beukenhaag is vooral gebaseerd op persoonlijke voorkeur. De gewone beukenhaag, de groene variant, is scherper geprijsd en volop verkrijgbaar. Deze haagplant groeit op ons land en wordt geteeld na een optimale tijd om te groeien. Ons assortiment bestaat daarom uit beukenhagen van groot tot klein. De kleinste telg van deze familie meet slechts 40-60 centimeter terwijl hij ook kan uitgroeien tot wel 2 meter hoog.

Een beukenhaag van eigen kwekerij

Op onze eigen kwekerij groeien onder andere groene beukenhagen gezond op, tot ze klaar zijn voor de verkoop. Klanten zijn welkom om onze kwekerij te bezoeken en een haag naar keuze uit te zoeken, in het gewenste formaat en met voldoende blad. Woont u verder weg? Ook dit is geen probleem. Hagen-Planten stuurt uw bestelling veilig op naar het door u gekozen adres. Tevens leest u hier hoe de groene beukenhaag het best geplant kan worden voor het mooiste resultaat.

Een groene beukenhaag kopen? Neem contact op!

Bent u op zoek naar een mooie, natuurlijke afscheiding voor uw tuin en denkt u erover om een groene beukenhaag te plaatsen? Goed idee! De groene beukenhaag staat prachtig in vrijwel iedere tuin. U kunt een groene beukenhaag gemakkelijk bij ons bestellen. Hebt u eerst nog wat vragen? Dan mag u natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen.