Filter

close
0
Onbeperkt

(Ligustrum ovalifolium)

De ligusterhaag is een populaire keuze voor tuinen. De robuuste liguster is namelijk snelgroeiend en heeft een mooi klein sierlijk blad. Alleen bij een strenge winter zal deze wat blad kunnen verliezen. Gewoonlijk is de liguster bestand tegen vorst tot ongeveer -17C. Dit maakt het een uitermate fijne keuze voor tuinen in het Nederlandse klimaat.Weergave:
 


Bezig met laden...

Ligusterhaag

De ligusterhaag van kwekerij naar tuin

De ligustrum ovalifolium is het meest voorkomend als ligusterhaag en zeer geschikt voor deze functie. Omdat de liguster snel groeit is de privacy in de tuin binnen korte tijd gewaarborgd na de liguster te planten. De haag vormt zichzelf in rap tempo en is vervolgens gemakkelijk te onderhouden. De liguster snoeien hoeft maar periodiek. Maar hoe weet u nou welke liguster kopen voor u aan te bevelen is? Het kan lastig zijn om wegwijs te raken in de diverse ondersoorten. Bij Hagen-Planten kweken we de liguster op onze eigen kwekerij. Klanten die onze kwekerij bezoeken kunnen daarom hun eigen haag kopen na deze bekeken te hebben. De liguster groeit vóór de verkoop enige jaren gezond op onze kwekerij. Ondanks onze uitstekende zorgen ligt de prijs van de liguster zeker niet hoog. Deze haagplant dankt z’n populariteit namelijk ook deels aan z’n vriendelijke prijs. Dit komt zeker van pas wanneer u besluit een veelvoud aan liguster te planten.

Een feest voor fauna

Ligustrum ovalifolium, zo luidt de officiële naam. Maar wij kennen het vooral als de liguster. Hij valt onder de olijfplanten en is een belangrijke voedselbron voor verschillende insecten en vogelsoorten. Zij genieten van de kleine besjes van de liguster en vinden tevens een perfecte schuilplek in deze dichte haagplant. Een ligusterhaag zorgt daarom voor een weelderige fauna in de tuin. Omdat de liguster snel groeit is een ligusterhaag snoeien een aangename klus. De haag is snel op de gewenste hoogte te krijgen en ook vlot in te korten. Dit biedt veel kansen om een creatieve draai te geven aan de tuin. Om een ligusterhaag te snoeien is geen professional nodig, dit onderhoud is makkelijk uit te voeren!


Langer groen, ligusterhaag planten

Ook na aankoop bent u bij Hagen-Planten welkom voor advies en tips. Hoe kunt u het best de liguster planten? Hoe vaak moet u de ligusterhaag snoeien? Onze prijs is altijd gunstig, en daarnaast staan we klaar met advies over de verzorging ervan! Een goede ligusterhaag kopen doet u daarom bij Hagen-Planten!