Filter

close
0
Onbeperkt

(Prunus Lusitanica)

Deze soort Portugese laurierhaag, de Prunus Lusitanica, is één van de ondersoorten van de prunus en vaak gebruikt als haag in tuinen of op erven.Weergave:
 


Bezig met laden...

Prunus Lucitanica

Onderhoud van de Portugese laurierhaag

De Portugese laurierhaag valt op door het kleurrijke geheel. De kleinere sierlijke bladeren onderscheidt deze soort van alle andere hagen. Deze soort, die ook wel de Portugese laurierkers wordt genoemd, is daarom een prima keuze voor de echte tuinliefhebber. Z’n herkomst zorgt ervoor dat deze plantensoort wat meer onderhoud vereist om tot z’n recht te komen. Hagen-Planten zorgt daarom voor een passend advies bij de aankoop van een Portugese laurier. Hoe houd je de planten het mooist, en wanneer en hoe kan de haag gesnoeid worden? Dit en meer vertellen onze medewerkers u graag bij de aankoop van een Portugese laurier.

De Portugese laurierkers is afkomstig uit het Mediterrane gebied rond Portugal, de Canarische eilanden en de Azoren. Hierdoor is de Portugese laurier gewend aan een droge omgeving. Extreme zomers zullen de Portugese laurier niet deren, maar te veel vocht in de grond kan wel funest zijn. Toch is deze Prunus Lusitanica prima winterhard en behoeft niet veel onderhoud gedurende het jaar. Met de juiste aanplanting en verzorging is de Prunus Lusitanica een sterke, prachtige haagplant voor elke tuin!


Bezorging aan huis

De Prunus Lusitanica ofwel Portugese laurierkers in uw tuin? Een bezoek aan onze kwekerij geeft tevens veel inspiratie. Maar ook voor wie verder weg woont leveren we deze planten en meer. Uw bestelling wordt probleemloos opgestuurd, inclusief een passend advies over het planten en onderhouden van uw nieuwe haag. Onze dienstverlening is daarom niet beperkt tot tuinen nabij Etten-Leur. Ook bezorging naar België is voor ons geen probleem!