Filter

close
0
Onbeperkt

Fagus sylvatica atropunicea

De rode beukenhaag is een echte “eyecatcher” met z’n mooie, donkerrode bladeren. De rode beukenhaag is een flamboyante haagplant met een opvallend uiterlijk. Als zeldzamere variant op de groen beukenhaag voegt de rode beukenhaag vaak meer diepte en variatie toe aan een veelal groene tuin.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Fagus sylvatica atropunicea

De fagus sylvatica atropunicea

Hij dankt z’n naam aan de mooie, dieprode bladeren die de haagplant bedekken. De tegenhanger is de groene beukenhaag. Beide soorten zijn in trek om een haag mee te bouwen in een tuin of op het erf. De fagus sylvatica atropurpurea, zoals de Latijnse benaming voor de rode beukenhaag luidt, wordt ook wel gezien als de luxe uitvoering van de beukenhaag. Een rode beuk kopen staat voor een moderne, warme uitstraling.

De rode beukenhaag is prachtig in alle seizoenen

De rode beukenhaag is geschikt voor elk seizoen; doordat hij z’n bladeren niet verliest behoudt u ook in de wintermaanden privacy met een rode beukenhaag als tuin- of erfafscheiding. Een haag als afscheiding maakt de tuin in een handomdraai speelser, natuurlijker en levendiger. Door deze eigenschappen wordt steeds vaker gekozen voor een haag als afscheiding in plaats van een schutting.

De voordelen van een rode beukenhaag

De rode beukenhaag kopen betekent een kleurvolle toevoeging aan de tuin. Een andere eigenschap die de rode haagbeuk een populaire soort maakt is de groeisnelheid. Deze soort is te verkrijgen van klein tot groot en laat zich prima snoeien in het gewenste formaat en de door u gekozen vorm. Meestal wordt ervoor gekozen een rode beukenhaag te kopen als alternatief voor een schutting, waarmee de keuze valt op de grotere formaten. Maar ook in kleine afmetingen is een rode beuk kopen een uitstekend plan. De kleinere variant leent zich perfect voor het afzetten van tuinperkjes en brengt direct extra kleur en sfeer met zich mee. Door de wat verwilderde vorm en patroon van de bladeren is het een mogelijkheid om de rode haagbeuk niet perfect in vorm te snoeien maar juist iets van dit speelse uiterlijk te behouden. Op deze manier is het bijwerken van deze haag voor iedereen goed haalbaar. Het onderhoud is daarmee geen reden om een rode beuk kopen uit te stellen. Verder is de rode beukenhaag ook perfect voor een natuurlijke tuin, de haag zorgt namelijk voor een perfect schuilplek voor veel insecten en vogels.

Bezoek onze eigen kwekerij voor een rode beukenhaag!

Bij Hagen-Planten groeit de rode beukenhaag eerst 2 jaar voordat hij gereed is voor de verkoop. Dit gebeurt aan de hand van 1 of 2 jarig plantgoed. Totaal zijn de planten dan 3 tot 4 jaar oud. Voor de klant betekent dit een degelijk product voor een nette prijs. De rode beukenhaag uit onze eigen kwekerij wordt gesorteerd op formaat. Hierdoor kunnen we deze bijzondere plant leveren met een hoogte variërend van 40 centimeter tot 2 meter hoog! U bepaalt zelf voor welk doeleinde u kiest voor deze haag en welke plant hier het best bij past. Natuurlijk kunt u bij Hagen-Planten ook terecht voor een (vrijblijvend) advies. Behalve de rode beukenhaag vindt u op onze kwekerij nog tal van andere populaire plantensoorten die te gebruiken zijn als haag, zoals de groene beukenhaag.

Een rode beukenhaag kopen op een betrouwbaar adres

Een rode beukenhaag online kopen begint op een betrouwbaar adres. Een verkooppunt dat niet alleen de producten levert, maar u ook informeert over het planten en het onderhoud. Bij Hagen-Planten hechten we veel waarde aan deze nazorg. Een rode beukenhaag kopen kan bij ons door de kwekerij een bezoek te brengen, maar ook vanuit de webshop is een aankoop zo geregeld. We gaan graag voor u aan de slag en telen de rode haagbeuk vanuit onze eigen velden. Bovendien kunnen we producten leveren die de levensduur van uw nieuwe aankoop kan bevorderen, waaronder bemeste tuinaarde van hoogwaardige kwaliteit. Heeft u nog vragen voor u besluit een rode beuk te kopen? De klantenservice helpt graag!